De term gebouwenbeheer behandelt een breed scala aan activiteiten. Het omvat ook het aanbieden van apparatuur, diensten, ruimteplanning en -ontwerp. Bouwbeheer dekt dus een verscheidenheid aan activiteiten die van cruciaal belang zijn om de bewaring van een gebouw te waarborgen. Het vereist ook expertise om de beste uitkomst aan de klanten te bieden. De verschillende diensten omvatten openbare veiligheid, brand, misdrijf, sanitair en elektrisch, evenals onderhoud.

Gebouwenbeheer

Building Management is een industrie die onder de grotere paraplu van vastgoedbeheer wordt geleverd. Een manager richt zich op het bouwen van onderhoud, het repareren en upgraden van de infrastructuurfaciliteiten van een gebouw. Ze zijn ook verantwoordelijk voor energieverbruik en klimaatregeling. In de meeste moderne gebouwen hebben managers een scala aan taken. Deze omvatten energiebesparing, informatietechnologie, beveiligingssystemen, HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning) technologieën, informatiesystemen, duurzaamheid, bouwanalyse, milieubescherming en de structurele veiligheid van het gebouw.

Om het energieverbruik en het klimaat, de bouwbeheersystemen te beheersen om de toestand van kachels, airconditioning, koelkasten, waterverwarmers en verlichtingssystemen te controleren. Ze zorgen er ook voor dat deze systemen goed functioneren. Ze controleren en repareren of vervangen bollen, zekeringen, stroomonderbrekers, afdichtingen, afsluitende kleppen, verwarmingsspoelen, warmtepompen, enz. Ze controleren en stellen ook thermostaatbedieningen, waterverwarmercontroles, enz. Bovendien houden ze toezicht op en zetten ze noodstroomvoorzieningen en -verdeling in.

In de meeste moderne kantoren is het verplicht voor het beheer van gebouwen om een programma voor energie-efficiëntie op te zetten. In dit programma worden de gebouwen geanalyseerd om te zien welke methoden kunnen worden gebruikt om het energieverbruik te verminderen. Sommige kantoren bieden ook hun werknemers met zonneterreinen. Het helpt bij het verminderen van de blootstelling aan zonlicht op kantoor. Een andere optie is om de blootstelling aan natuurlijke daglicht op kantoor te vergroten door skylights te passen.

Als u de manager bent van een openbare plaats als een winkelcentrum, hotel of een restaurant, dan is het erg belangrijk om faciliteiten te bieden die helpen bij energiebesparing. Veel openbare plaatsen hebben hun energieverbruik drastisch verminderd door energie-efficiënte managementoplossingen te implementeren. Ook bieden veel gebouwen energie-efficiënte vloerverwarming en koelsystemen. Andere methoden zoals energie-efficiënte vensters helpen ook bij het verminderen van het algemene energieverbruik.

Voor elke openbare plaats is het noodzakelijk om deel te nemen aan een Buildings Energy Efficiency Management-programma. In dit programma moeten de gebouwen worden geïnspecteerd om erachter te komen hoe ze hun energieverbruik kunnen verminderen. Dan moet alle apparatuur worden bijgewerkt volgens de nieuwste trends voor energie-efficiëntie. Ten slotte moeten verschillende faciliteiten zoals lichten, fans, liften, verwarming en airconditioningsystemen ook worden bijgewerkt. De eigenaren van de gebouwen moeten een bepaalde hoeveelheid geld betalen om deel te nemen aan dergelijke energie-efficiëntie-programma’s, maar het rendement zijn velen, omdat gebouwen die een superieur energie-efficiëntieprogramma hebben een drastische vermindering van hun elektriciteitsrekeningen.

Syndicus gezocht? 

Wilt u van syndicus veranderen?

Syndicus Anderlecht

Syndicus gezocht ? Vraag info bij  Syndicus Anderlecht van EASY SYNDIC 

CONTACTEER ONS
info@easysyndic.be
+ 32 2 219 04 51